مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ترك شيشه چه روش‌هايي دارد؟ ماده مخدر شيشه در سال‌هاي اخير و به‌ويژه در ميان جوانان رواج بسياري پيدا كرده است. با توجه به افزايش انرژي و تمركز و همچنين كاهش نياز به خواب، بسياري از افراد به مصرف اين ماده گرايش پيدا مي‌كنند. بااين‌حال متأسفانه شيشه ماده مخدر بسيار قوي است كه چند بار استفاده از آن باعث اعتياد فرد خواهد شد و با توجه به وابستگي جسمي و رواني كه در فرد ايجاد مي‌كند.

معمولاً ترك اعتياد به شيشه يكي از سخت‌ترين انواع ترك اعتياد است. به همين خاطر بهتر است براي ترك شيشه با يك متخصص در اين زمينه مشورت نماييد و با توجه به ميزان و مدت زمان مصرف، برنامه مشخصي را براي ترك طراحي كنيد زيرا قطع ناگهاني مصرف و يا كاهش بيش‌ازحد مقدار مصرفي به‌يك‌باره عوارض بسياري را به همراه خواهد داشت. اگر براي ترك شيشه تصميم گرفته‌ايد در اين مطلب همراه ما باشيد.

منبع: ترك شيشه

ماده مخدر شيشه و نشانه‌هاي اعتياد به آن

پيش از بررسي انواع روش‌هاي ترك شيشه راجع به نحوه اثرگذاري اين ماده مخدر و نشانه‌هاي اعتياد به آن صحبت خواهيم كرد. درصورتي‌كه اين نشانه‌ها را در فردي مي‌بينيد بهتر است هرچه سريع‌تر از يك متخصص در زمينهٔ اعتياد كمك بگيريد. به خاطر داشته باشيد كه اعتياد به شيشه همواره به‌صورت مصرف مستقيم اين ماده بروز پيدا نمي‌كند و بسياري از داروهاي لاغري يا رفع خواب‌آلودگي نيز ممكن است حاوي اين ماده مخدر باشند درنتيجه بهتر است نسبت به نشانه‌هاي اعتياد به اين ماده مخدر توجه كافي داشته باشيد.

ماده مخدر شيشه از يك ماده شيميايي به نام مت‌آمفتامين تهيه مي‌شود و به همين خاطر از جمله انواع مواد محرك است. اين دسته از مواد اعتيادآور با ورود به جريان خون فرد مغز را وادار به ترشح بيشتر انتقال‌دهنده‌هاي عصبي ازجمله دوپامين و سروتونين مي‌كنند و با توجه به نقشي كه اين انتقال‌دهنده‌هاي عصبي در احساس شادي و پرانرژي بودن دارند به دنبال مصرف شيشه فرد احساس لذت بخشي از شادي و سرحالي را تجربه خواهد كرد كه تبديل به انگيزه‌اي براي مصرف مجدد يا به عبارتي اعتياد به اين ماده مخدر خواهد شد.

از جمله نشانه‌هاي اعتياد به شيشه مي‌توان به كاهش اشتها، كاهش نياز به خواب، افزايش انرژي و سرحالي كه با خلق هميشگي فرد همخواني ندارد، تحريك‌پذيري و پرخاشگري اشاره كرد.

علائم ترك اعتياد به شيشه

در صورتي كه ترك شيشه خودسرانه يا نادرست انجام شود، بيمار با علائم سخت ترك رو به رو مي‌شود. علائم رواني معمولا بيش از هر چيز موجب آزار و اذيت مي‌شوند. حال اگر طبق دستور متخصص و با روند درماني استاندارد ترك كنيد، اين مشكلات بروز نخواهد كرد. “وسوسه شديد مصرف شيشه” يكي از عارضه‌هاي شايعي است كه حفظ پاكي را دشوار مي‌كند. برخي ديگر از علائم ترك اعتياد به شيشه عبارتند از: افسردگي، نداشتن حوصله، بدخلقي، بي اشتهايي يا پرخوري، بي خوابي و نامنظم شدن خواب، نداشتن انگيزه، خستگي بيش از حد، نداشتن انرژي، بي قراري و سردرگمي… .

بهترين روش ترك شيشه

روش‌هاي مختلفي براي ترك اعتياد به شيشه وجود دارد كه هريك از آن‌ها مي‌تواند با توجه به موقعيت هر فرد براي گروهي از معتادين به شيشه مفيد واقع شود. ازجمله روش‌هايي كه در ترك شيشه وجود دارد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. براي شروع درمان و ترك اعتياد كليك كنيد.

روش ماتريكس | ترك شيشه

ماتريكس را مي‌توان به‌عنوان يكي از اصلي‌ترين و موفق‌ترين درمان‌ها براي ترك شيشه در نظر گرفت. اين شيوه بيش از آنكه درماني جسماني باشد به بعد رواني توجه داشته و با ادغام روش‌هاي درماني مثل درمان شناختي، درمان حمايتي و خانواده‌درماني به فرد كمك مي‌كند تا مصرف شيشه را كاهش داده و به صفر برساند.

يكي از مهم‌ترين مزايا روش ماتريكس اين است كه باعث خواهد شد فرد در هر روز از ايام هفته برنامه مشخصي داشته باشد و مي‌بايست رفتار خود را بر اساس اين برنامه تنظيم نمايد. علاوه بر اين به‌صورت تصادفي در برخي جلسات آزمايش ادرار براي بررسي وضعيت اعتياد فرد صورت مي‌گيرد تا درمانگر ديدگاه بهتري نسبت به روند ترك در هر يك از بيماران داشته باشد.

ترك شيشه به كمك داروي متادون

برخي از كلينيك‌هاي ترك اعتياد در شرايطي كه تحمل نشانه‌هاي جسمي و رواني ترك شيشه براي فرد دشوار باشد از داروي متادون استفاده مي‌كنند. با توجه به اينكه متادون ساختاري مشابه مواد افيوني دارد مي‌تواند در كاهش درد و ايجاد احساس آرامش در فرد نقش بسياري داشته باشد.

اين موضوع اگرچه تحمل نشانه‌هاي ترك شيشه را براي فرد آسان مي‌كند اما ممكن است باعث اعتياد به متادون شده و يا اعتياد به متادون در كنار شيشه و به‌صورت مصرف همزمان شيشه و متادون ادامه پيدا كند. به همين خاطر اين روش كمتر مورد تأييد متخصصين بوده و معمولاً مورد استفاده قرار نمي‌گيرد.

ترك شيشه با روش DST

اگرچه راجع به روش دي‌اس‌تي تحقيقات علمي جدي صورت نگرفته است بااين‌حال بررسي افرادي كه از اين روش استفاده كرده‌اند نشان‌دهنده نتايج رضايت بخشي در ترك اعتياد مي‌باشد. در اين روش فرد براي مدتي در حدود ده ماه مورد مداوا قرار مي‌گيرد و شربت تنتور ترياك به‌عنوان جايگزيني براي شيشه تعيين مي‌شود و سپس در طي اين بازه زماني هر 21 روز مقدار يك‌پنجم از مصرف مواد مخدر در وي كاسته مي‌شود.

جلسات درماني دي‌اس‌تي ازجمله روش‌هاي ترك اعتياد به شيشه است كه باورهاي ذهني و جنبه رواني را نيز مورد بررسي قرار مي‌دهد. در اين روش معمولاً سعي مي‌شود تا در كنار درمان وابستگي‌هاي جسمي و رواني به شيشه جهان‌بيني و ديدگاه‌هاي اصلي فرد نيز مورد بررسي قرار بگيرند. اين بررسي باعث خواهد شد تا فرد برخي از باورها و افكار منفي كه باعث گرايش وي به مصرف مواد مخدر شده است را كنار بگذارد.

ترك اعتياد به شيشه در خانه

ترك اعتياد به شيشه در خانه يكي از راهكارهايي است كه از جانب برخي از معتادين به شيشه انتخاب مي‌شود. اين افراد معمولاً حضور در خانه را به كمپ‌هاي ترك اعتياد ترجيح مي‌دهند و احساس مي‌كنند كه تحمل نشانه‌هاي ناخوشايند جسمي و رواني در محيط آشناي خانه و با كمك اعضاي خانواده برايشان راحت‌تر خواهد بود.

اجتناب از حضور در مراكز ترك اعتياد باعث خواهد شد كه شما به لحاظ دسترسي به خدمات پزشكي و روانشناحتي تا حدودي در محدوديت قرار بگيريد و به همين خاطر متخصصين معمولاً ترك اعتياد به شيشه در خانه را اولين انتخاب نمي‌دانند. بااين‌حال اگر شما براي اين امر تصميم گرفته‌ايد بهتر است پيش از شروع فرايند ترك، اطلاعات خود را در اين زمينه افزايش دهيد و از يك متخصص نيز كمك بگيريد.

مزايا و معايب ترك اعتياد به شيشه در خانه

ترك شيشه يا هر ماده مخدر ديگر معمولاً همراه با عوارض جسمي و روحي ناخوشايندي خواهد بود و به همين خاطر برخي افراد ترجيح مي‌دهند تا اين دوره نقاهت را در محيط آشنا و امن خانه بگذرانند. علاوه بر اين حضور اعضاي خانه و برخورداري از حمايت اجتماعي آن‌ها يكي ديگر از مهم‌ترين دلايل براي تمايل به ترك اعتياد به شيشه در خانه است.

يكي ديگر از دلايلي كه دراين‌باره وجود دارد باورها و قضاوت‌هاي منفي است كه به دنبال بستري شدن فرد در مراكز ترك اعتياد در ديگران شكل مي‌گيرد. همچنين برخي از افرادي كه در مراكز ترك اعتياد بستري هستند، با دلايلي به‌غيراز انگيزه و تمايل شخصي براي ترك اعتياد بستري شده‌اند. به همين خاطر حضور آن‌ها ممكن است باعث تضعيف روحيه و انگيزه سايرين نيز باشد.

در كنار آنچه گفته شد ترك شيشه در خانه، عوارض و نكات منفي را نيز به همراه خواهد داشت. ازجمله اينكه دسترسي شما به امكانات و تجهيزات پزشكي و روان‌شناختي محدود خواهد شد. علاوه بر اين برخي از مراكز ترك اعتياد مجاز، فضاي انگيزشي و جلسات گروه‌درماني را براي بيماران فراهم مي‌كنند كه مي‌تواند در سلامت روحي آن‌ها تأثير بسياري داشته باشد.

به همين خاطر و با توجه به نكات مثبت و منفي كه در ارتباط با ترك اعتياد به شيشه در خانه وجود دارد بهتر است براي تصميم‌گيري قطعي و مناسب در اين زمينه از يك روانشناس متخصص در زمينهٔ مسائل مربوط به اعتياد كمك بگيريد.

نحوه ترك اعتياد به شيشه در خانه

درصورتي‌كه تصميم شما براي ترك اعتياد به شيشه در خانه قطعي شده است نكات زير را در نظر داشته باشيد:

1️⃣ اطلاعات خود را افزايش دهيد

سعي كنيد با استفاده از كتاب‌ها و منابع موجود در سايت‌هاي معتبر راجع به ترك شيشه اطلاعات خود را در اين زمينه افزايش دهيد. هر قدر آگاهي شما از فرايند ترك اعتياد بالاتر باشد، كنترل بيشتري روي شرايط داشته و به نحو بهتري مي‌توانيد اين فرايند را مديريت نماييد. شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از مشاورين و متخصصين درزمينهٔ اعتياد به شيشه نيز اطلاعات مفيدي در اين زمينه به دست آوريد.

2️⃣ ترك شيشه در خانه | ارتباط خود را با متخصصين قطع نكنيد

حتي اگر براي ترك شيشه در خانه تصميم گرفته‌ايد، سعي كنيد ارتباط خود را با متخصصين قطع نكنيد و از درمان‌هاي خودسرانه و قطع ناگهاني مصرف شيشه جدا خودداري نماييد. شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از يك متخصص برنامه مناسبي را براي ترك اعتياد با توجه به سن، ميزان مصرف و سال‌هاي استفاده تهيه كنيد و سپس بر اساس اين برنامه فرايند ترك اعتياد را شروع نماييد. توجه داشته باشيد كه در طول مراحل ترك نيز بهتر است در زمان‌هاي مشخصي نشانه‌هاي جسمي و رواني خود را به متخصصين گزارش دهيد تا در صورتي‌كه موضوعي نياز به پيگيري بيشتر داشت، براي آن برنامه‌ريزي كنيد.

3️⃣ از جلسات مشاوره تلفني استفاده كنيد

ترك ماده مخدر شيشه علائم و نشانه‌هاي رواني بسياري ازجمله پرخاشگري و تحريك‌پذيري و يا افسردگي‌هاي شديد را به همراه خواهد داشت. به همين خاطر بهتر است در طي مراحل ترك با يك مشاور روانشناس در ارتباط باشيد و او را در جريان شرايط رواني كه تجربه مي‌كنيد، بگذاريد. درصورتي‌كه تمايلي براي حضور در جلسات مشاوره نداريد مي‌توانيد از مشاوره‌هاي تلفني و غيرحضوري استفاده نماييد.

4️⃣از اعضاي خانواده كمك بگيريد

يكي از مهم‌ترين نقاط قوت ترك اعتياد به شيشه در خانه اين است كه شما مي‌توانيد از حمايت اعضاي خانواده برخوردار باشيد. اعضاي خانواده مي‌توانند در شرايط سخت ترك به شمت آرامش دهند و انگيزه و انرژيتان را براي ترك بالا نگه دارند. بااين‌حال توجه داشته باشيد كه اگر فرزند كوچك يا نوجواني در خانه داريد او را براي مدتي از محيط خانه دور نگه‌داريد. تجربه اين شرايط و مشاهده شما در اين وضعيت ممكن است براي آن‌ها ناراحت‌كننده بوده و در سلامت روحي آن‌ها تأثير نامطلوبي داشته باشد؛ اما ساير اعضاي خانواده مي‌توانند كمك زيادي در شرايط سخت براي شما باشند.

معمولاً توصيه مي‌شود كه خانواده‌ها نيز علاوه بر خود فرد از جلسات مشاوره و روانكاوي استفاده كنند. اين جلسات علاوه بر اينكه به آن‌ها كمك خواهد كرد تا شرايط روحي خود را در وضعيت مناسبي نگه دارند، اطلاعات‌شان را نيز راجع به فرايند ترك اعتياد افزايش خواهد داد. در اين شرايط آن‌ها بهتر مي‌توانند به شما كمك كنند و يا در شرايط بحراني مراكز درماني را در جريان قرار دهند.

لزوم استفاده از جلسات مشاوره در ترك شيشه

تحقيقات روان‌شناختي انجام شده بر روي افرادي كه تجربه ترك اعتياد به شيشه را داشته‌اند نشان مي‌دهد كه وسوسه و ميل به مصرف مجدد اصلي‌ترين عاملي است كه باعث بازگشت آن‌ها به سمت مواد مخدر مي‌شود. علاوه بر اين تحقيقات نشان مي‌دهد افرادي كه به تكميل فرايند درمان و شركت منظم در جلسات بازپروري توجه بيشتري داشته‌اند در كنترل اين وسوسه قوي‌تر عمل كرده‌اند. شناخت موقعيت‌هايي كه باعث وسوسه فرد به مصرف مواد مخدر مي‌شود و راه‌هاي كنترل اين وسوسه ازجمله دلايل اهميت استفاده از جلسات بازپروري است.

اعتياد به شيشه باعث تغيير در شرايط طبيعي مغز شده و ممكن است براي مدت طولاني بدون مصرف شيشه مغز قادر به ترشح سروتونين نباشد. اين موضوع باعث خواهد شد كه فرد پس از ترك شيشه دوره‌هايي از افسردگي شديد را تجربه كند. كمك به فرد براي عدم ابتلا به افسردگي و يا راهكارهايي براي بهبود وضعيت روحي وي ازجمله اقداماتي است كه روانشناسان براي ترك اعتياد به شيشه انجام مي‌دهند.

اعتياد به مواد مخدر باعث بروز مشكلاتي در زندگي خانوادگي و همچنين موقعيت شغلي و تحصيلي فرد خواهد شد. يكي از اقدامات روانشناسان اين است كه به فرد كمك مي‌كنند با انتخاب راهكارهاي مناسب در جهت بهبود موقعيت شغلي و تحصيلي و همچنين ترميم ارتباط با اعضاي خانواده قدم بردارد. علاوه بر اين همان‌طور كه در ارتباط با روش دي‌اس‌تي گفته شد در طي جلسات بازپروري به فرد كمك خواهد شد تا جهان‌بيني و باورهاي اشتباه خود را تغيير داده و نگاه سازنده‌تري نسبت به دنياي اطراف پيدا كند.

نقش خانواده در ترك شيشه

نقش خانواده در ترك شيشه را با يك مثال شروع خواهيم كرد كه به آن بازي (تعيين ترسو)، گفته مي‌شود. تصور كنيد دو اتومبيل با سرعت در حال نزديك شدن به هم هستند و برخورد آن‌ها با يكديگر و آسيب ديدن رانندگان حتمي است. در اين شرايط راننده‌اي كه براي اجتناب از اين خطر سرعتش را كم كرده و يا راه را عوض كند ترسو ناميده مي‌شود. اين شرايط معمولاً ميان معتادين به مواد مخدر و خانواده‌هاي آن‌ها به‌كرات ديده مي‌شود.

جدال ميان فرد و خانواده از هر دو طرف و با تمام توان ادامه پيدا خواهد كرد و هيچ‌يك از طرفين حاضر نيست از مواضع خود كوتاه بيايد. بديهي است كه نتيجه چنين كاري تصادف و آسيب ديدن هر دو طرف است. به همين خاطر معمولاً به خانواده‌ها توصيه مي‌شود كه در برخورد با فرد معتاد شيوه‌اي محتاطانه‌تر داشته باشند.

به ميزاني كه خانواده بتواند شرايط حمايتي و روحي مناسب را براي ترك اعتياد به شيشه فراهم كند احتمال برخورد سازگارانه تر از سوي فرد نيز افزايش پيدا مي‌كند. اگرچه اعتياد يكي از اعضاي خانواده موضوع بسيار ناراحت‌كننده‌اي است و موجي از احساسات منفي همچون خشم، غم، نفرت و يا حتي عذاب وجدان را در شما ايجاد خواهد كرد بااين‌حال توجه داشته باشيد كه بروز اين احساسات و بدرفتاري با فرد راه‌حل مشكل شما نخواهد بود.

خانواده ها براي ترك دادن بيمار از چه كسي بايد كمك بگيرند؟

خانواده‌ها مي‌توانند با كمك گرفتن از مشاورين حيطه روانشناسي اعتياد راهكارهايي را براي برخورد با فردي كه دچار اعتياد شده پيدا كنند. علاوه بر اين بهتر است ساير اعضاي خانواده و به‌ويژه كودكان از جلسات مشاوره استفاده كنند تا آسيب اين مسئله در شرايط روحي و شخصيتي آن‌ها كمتر نگران‌كننده باشد.

درصورتي‌كه امكان استفاده از جلسات مرتب هفتگي و حضوري براي شما وجود ندارد مي‌توانيد با كمك گرفتن از مشاوره تلفني اطلاعات خود را راجع به آنچه در اين شرايط مي‌توانيد انجام دهيد افزايش دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

بهترين روش براي ترك شيشه كدام است؟

با توجه به تحقيقاتي كه در ارتباط با نتيجه روش‌هاي درماني شده است، روش ماتريكس به‌عنوان بهترين روش براي ترك شيشه شناخته مي‌شود.

خانواده چه نقشي در ترك اعتياد به شيشه يكي از اعضا دارد؟

سعي كنيد علي‌رغم احساسات منفي كه تجربه مي‌كنيد برخورد حمايتي با فرد داشته باشيد و او را براي ترك شيشه ترغيب كنيد. به خاطر داشته باشيد كه دعوا و بدرفتاري با فردي كه دچار اين مشكل شده صرفاً باعث فرورفتن هرچه بيشتر وي در اعتياد به مواد مخدر خواهد بود.

ترك شيشه با كمك متادون چه عوارضي دارد؟

متادون يكي از انواع مخدرهاي افيوني است و استفاده بيش‌ازحد از آن مي‌تواند باعث اعتياد فرد شود. به همين خاطر ممكن است اعتياد به شيشه با اعتياد به متادون جابه‌جا شود و يا در شرايط بدتر فرد درگير اعتياد همزمان به شيشه و متادون گردد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: ترك شيشه

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/12  ] [ ۱۰ ] [ newmiind ] [ ]

ترك شيشه چه روش‌هايي دارد؟ ماده مخدر شيشه در سال‌هاي اخير و به‌ويژه در ميان جوانان رواج بسياري پيدا كرده است. با توجه به افزايش انرژي و تمركز و همچنين كاهش نياز به خواب، بسياري از افراد به مصرف اين ماده گرايش پيدا مي‌كنند. بااين‌حال متأسفانه شيشه ماده مخدر بسيار قوي است كه چند بار استفاده از آن باعث اعتياد فرد خواهد شد و با توجه به وابستگي جسمي و رواني كه در فرد ايجاد مي‌كند معمولاً ترك اعتياد به شيشه يكي از سخت‌ترين انواع ترك اعتياد است. به همين خاطر بهتر است براي ترك شيشه با يك متخصص در اين زمينه مشورت نماييد و با توجه به ميزان و مدت زمان مصرف، برنامه مشخصي را براي ترك طراحي كنيد زيرا قطع ناگهاني مصرف و يا كاهش بيش‌ازحد مقدار مصرفي به‌يك‌باره عوارض بسياري را به همراه خواهد داشت. اگر براي ترك شيشه تصميم گرفته‌ايد در اين مطلب همراه ما باشيد.

منبع : 

ترك شيشه

عوارض ترك شيشه چند روز طول مي‌كشد

مدت زمان نشانه هاي ترك شيشه

 

مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو خدمات 

 

مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

 

مشاوره تلفني - مشاوره تلفني خانواده - مشاوره تلفني ازدواج - مشاوره تلفني خيانت - مشاوره تلفني كودك - مشاوره تلفني جنسي - مشاوره تلفني ترك اعتياد - مشاوره شغلي تلفني - مشاوره تلفني تحصيلي - مشاوره حضوري - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خيانت - مشاوره كودك - مشاوره جنسي - مشاوره ترك اعتياد - مشاوره شغليمشاوره تحصيلي

از جمله مهمترين موضوعاتي كه شما بايد بر روي آن ها 

ترك ترياك - ترك متادون - ماده مخدر گل - ترك ترامادول - تربيت كودك - تست اعتياد - ترك اعتياد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگي - علائم افسردگي - روانشناسي كودك - ملاك انتخاب همسر 

 

 

 

ماده مخدر شيشه و نشانه‌هاي اعتياد به آن

پيش از بررسي انواع روش‌هاي ترك شيشه راجع به نحوه اثرگذاري اين ماده مخدر و نشانه‌هاي اعتياد به آن صحبت خواهيم كرد. درصورتي‌كه اين نشانه‌ها را در فردي مي‌بينيد بهتر است هرچه سريع‌تر از يك متخصص در زمينهٔ اعتياد كمك بگيريد. به خاطر داشته باشيد كه اعتياد به شيشه همواره به‌صورت مصرف مستقيم اين ماده بروز پيدا نمي‌كند و بسياري از داروهاي لاغري يا رفع خواب‌آلودگي نيز ممكن است حاوي اين ماده مخدر باشند درنتيجه بهتر است نسبت به نشانه‌هاي اعتياد به اين ماده مخدر توجه كافي داشته باشيد.

ماده مخدر شيشه از يك ماده شيميايي به نام مت‌آمفتامين تهيه مي‌شود و به همين خاطر ازجمله انواع مواد محرك است. اين دسته از مواد اعتيادآور با ورود به جريان خون فرد مغز را وادار به ترشح بيشتر انتقال‌دهنده‌هاي عصبي ازجمله دوپامين و سروتونين مي‌كنند و با توجه به نقشي كه اين انتقال‌دهنده‌هاي عصبي در احساس شادي و پرانرژي بودن دارند به دنبال مصرف شيشه فرد احساس لذت بخشي از شادي و سرحالي را تجربه خواهد كرد كه تبديل به انگيزه‌اي براي مصرف مجدد يا به عبارتي اعتياد به اين ماده مخدر خواهد شد.

ازجمله نشانه‌هاي اعتياد به شيشه مي‌توان به كاهش اشتها، كاهش نياز به خواب، افزايش انرژي و سرحالي كه با خلق هميشگي فرد همخواني ندارد، تحريك‌پذيري و پرخاشگري اشاره كرد.

 

بيشتر بخوانيد :  علائم اعتياد به شيشه | نشانه ها و علائم مصرف شيشه

 

تماس با مشاور

روش‌هاي موجود براي ترك شيشه

روش‌هاي مختلفي براي ترك اعتياد به شيشه وجود دارد كه هريك از آن‌ها مي‌تواند با توجه به موقعيت هر فرد براي گروهي از معتادين به شيشه مفيد واقع شود. ازجمله روش‌هايي كه در ترك شيشه وجود دارد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. براي شروع درمان و ترك اعتياد كليك كنيد.

روش ماتريكس

ماتريكس را مي‌توان به‌عنوان يكي از اصلي‌ترين و موفق‌ترين درمان‌ها براي ترك شيشه در نظر گرفت. اين شيوه بيش از آنكه درماني جسماني باشد به بعد رواني توجه داشته و با ادغام روش‌هاي درماني مثل درمان شناختي، درمان حمايتي و خانواده‌درماني به فرد كمك مي‌كند تا مصرف شيشه را كاهش داده و به صفر برساند. يكي از مهم‌ترين مزايا روش ماتريكس اين است كه باعث خواهد شد فرد در هر روز از ايام هفته برنامه مشخصي داشته باشد و مي‌بايست رفتار خود را بر اساس اين برنامه تنظيم نمايد. علاوه بر اين به‌صورت تصادفي در برخي جلسات آزمايش ادرار براي بررسي وضعيت اعتياد فرد صورت مي‌گيرد تا درمانگر ديدگاه بهتري نسبت به روند ترك در هر يك از بيماران داشته باشد.

ترك اعتياد به كمك داروي متادون

برخي از كلينيك‌هاي ترك اعتياد در شرايطي كه تحمل نشانه‌هاي جسمي و رواني ترك شيشه براي فرد دشوار باشد از داروي متادون استفاده مي‌كنند. با توجه به اينكه متادون ساختاري مشابه مواد افيوني دارد مي‌تواند در كاهش درد و ايجاد احساس آرامش در فرد نقش بسياري داشته باشد. اين موضوع اگرچه تحمل نشانه‌هاي ترك شيشه را براي فرد آسان مي‌كند اما ممكن است باعث اعتياد به متادون شده و يا اعتياد به متادون در كنار شيشه و به‌صورت مصرف همزمان شيشه و متادون ادامه پيدا كند. به همين خاطر اين روش كمتر مورد تأييد متخصصين بوده و معمولاً مورد استفاده قرار نمي‌گيرد. براي اطلاع از نحوه استفاده و جلوگيري از اعتياد به متادون كليك كنيد.

ترك شيشه با روش DST

اگرچه راجع به روش دي‌اس‌تي تحقيقات علمي جدي صورت نگرفته است بااين‌حال بررسي افرادي كه از اين روش استفاده كرده‌اند نشان‌دهنده نتايج رضايت بخشي در ترك اعتياد مي‌باشد. در اين روش فرد براي مدتي در حدود ده ماه مورد مداوا قرار مي‌گيرد و شربت تنتور ترياك به‌عنوان جايگزيني براي شيشه تعيين مي‌شود و سپس در طي اين بازه زماني هر 21 روز مقدار يك‌پنجم از مصرف مواد مخدر در وي كاسته مي‌شود.

جلسات درماني دي‌اس‌تي ازجمله روش‌هاي ترك اعتياد است كه باورهاي ذهني و جنبه رواني را نيز مورد بررسي قرار مي‌دهد. در اين روش معمولاً سعي مي‌شود تا در كنار درمان وابستگي‌هاي جسمي و رواني به شيشه جهان‌بيني و ديدگاه‌هاي اصلي فرد نيز مورد بررسي قرار بگيرند. اين بررسي باعث خواهد شد تا فرد برخي از باورها و افكار منفي كه باعث گرايش وي به مصرف مواد مخدر شده است را كنار بگذارد.

لزوم استفاده از جلسات مشاوره در ترك شيشه

تحقيقات روان‌شناختي انجام شده بر روي افرادي كه تجربه ترك اعتياد را داشته‌اند نشان مي‌دهد كه وسوسه و ميل به مصرف مجدد اصلي‌ترين عاملي است كه باعث بازگشت آن‌ها به سمت مواد مخدر مي‌شود. علاوه بر اين تحقيقات نشان مي‌دهد افرادي كه به تكميل فرايند درمان و شركت منظم در جلسات بازپروري توجه بيشتري داشته‌اند در كنترل اين وسوسه قوي‌تر عمل كرده‌اند. شناخت موقعيت‌هايي كه باعث وسوسه فرد به مصرف مواد مخدر مي‌شود و راه‌هاي كنترل اين وسوسه ازجمله دلايل اهميت استفاده از جلسات بازپروري است.

اعتياد به شيشه باعث تغيير در شرايط طبيعي مغز شده و ممكن است براي مدت طولاني بدون مصرف شيشه مغز قادر به ترشح سروتونين نباشد. اين موضوع باعث خواهد شد كه فرد پس از ترك شيشه دوره‌هايي از افسردگي شديد را تجربه كند. كمك به فرد براي عدم ابتلا به افسردگي و يا راهكارهايي براي بهبود وضعيت روحي وي ازجمله اقداماتي است كه روانشناسان براي ترك اعتياد به شيشه انجام مي‌دهند.

اعتياد به مواد مخدر باعث بروز مشكلاتي در زندگي خانوادگي و همچنين موقعيت شغلي و تحصيلي فرد خواهد شد. يكي از اقدامات روانشناسان اين است كه به فرد كمك مي‌كنند با انتخاب راهكارهاي مناسب در جهت بهبود موقعيت شغلي و تحصيلي و همچنين ترميم ارتباط با اعضاي خانواده قدم بردارد. علاوه بر اين همان‌طور كه در ارتباط با روش دي‌اس‌تي گفته شد در طي جلسات بازپروري به فرد كمك خواهد شد تا جهان‌بيني و باورهاي اشتباه خود را تغيير داده و نگاه سازنده‌تري نسبت به دنياي اطراف پيدا كند.

 

بيشتر بخوانيد : ترك اعتياد به مواد محرك

 

نقش خانواده در ترك شيشه

نقش خانواده در ترك شيشه را با يك مثال شروع خواهيم كرد كه به آن بازي (تعيين ترسو)، گفته مي‌شود. تصور كنيد دو اتومبيل با سرعت در حال نزديك شدن به هم هستند و برخورد آن‌ها با يكديگر و آسيب ديدن رانندگان حتمي است. در اين شرايط راننده‌اي كه براي اجتناب از اين خطر سرعتش را كم كرده و يا راه را عوض كند ترسو ناميده مي‌شود. اين شرايط معمولاً ميان معتادين به مواد مخدر و خانواده‌هاي آن‌ها به‌كرات ديده مي‌شود. جدال ميان فرد و خانواده از هر دو طرف و با تمام توان ادامه پيدا خواهد كرد و هيچ‌يك از طرفين حاضر نيست از مواضع خود كوتاه بيايد. بديهي است كه نتيجه چنين كاري تصادف و آسيب ديدن هر دو طرف است. به همين خاطر معمولاً به خانواده‌ها توصيه مي‌شود كه در برخورد با فرد معتاد شيوه‌اي محتاطانه‌تر داشته باشند.

به ميزاني كه خانواده بتواند شرايط حمايتي و روحي مناسب را براي ترك شيشه فراهم كند احتمال برخورد سازگارانه تر از سوي فرد نيز افزايش پيدا مي‌كند. اگرچه اعتياد يكي از اعضاي خانواده موضوع بسيار ناراحت‌كننده‌اي است و موجي از احساسات منفي همچون خشم، غم، نفرت و يا حتي عذاب وجدان را در شما ايجاد خواهد كرد بااين‌حال توجه داشته باشيد كه بروز اين احساسات و بدرفتاري با فرد راه‌حل مشكل شما نخواهد بود.

خانواده ها براي ترك دادن بيمار از چه كسي بايد كمك بگيرند؟

خانواده‌ها مي‌توانند با كمك گرفتن از مشاورين حيطه روانشناسي اعتياد راهكارهايي را براي برخورد با فردي كه دچار اعتياد شده پيدا كنند. علاوه بر اين بهتر است ساير اعضاي خانواده و به‌ويژه كودكان از جلسات مشاوره استفاده كنند تا آسيب اين مسئله در شرايط روحي و شخصيتي آن‌ها كمتر نگران‌كننده باشد. درصورتي‌كه امكان استفاده از جلسات مرتب هفتگي و حضوري براي شما وجود ندارد مي‌توانيد با كمك گرفتن از مشاوره تلفني اطلاعات خود را راجع به آنچه در اين شرايط مي‌توانيد انجام دهيد افزايش دهيد. براي دريافت مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

سؤالات متداول

1. بهترين روش براي ترك شيشه كدام است؟

با توجه به تحقيقاتي كه در ارتباط با نتيجه روش‌هاي درماني شده است، روش ماتريكس به‌عنوان بهترين روش براي ترك شيشه شناخته مي‌شود.

2. خانواده چه نقشي در ترك اعتياد به شيشه يكي از اعضا دارد؟

سعي كنيد علي‌رغم احساسات منفي كه تجربه مي‌كنيد برخورد حمايتي با فرد داشته باشيد و او را براي ترك شيشه ترغيب كنيد. به خاطر داشته باشيد كه دعوا و بدرفتاري با فردي كه دچار اين مشكل شده صرفاً باعث فرورفتن هرچه بيشتر وي در اعتياد به مواد مخدر خواهد بود.

3. ترك شيشه با كمك متادون چه عوارضي دارد؟

متادون يكي از انواع مخدرهاي افيوني است و استفاده بيش‌ازحد از آن مي‌تواند باعث اعتياد فرد شود. به همين خاطر ممكن است اعتياد به شيشه با اعتياد به متادون جابه‌جا شود و يا در شرايط بدتر فرد درگير اعتياد همزمان به شيشه و متادون گردد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد از طريق شماره _ با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد.

شماره تماس ذهن نو

 

 

منبع : ترك شيشه

امتیاز:
بازدید: 15
برچسب:
:
[ 1399/8/16  ] [ ۱۷ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 6
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب